ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στη Σχολή (Α.Ε.Ν.) και την Ύδρα (03/11/2023)

 

Από: Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας
Αριθ. πρωτ. ΔΤ-1365

30 Οκτωβρίου 2023 - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στη Σχολή και την Ύδρα 21.10.2023

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε και αυτήν τη χρονιά από τη Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων του Συλλόγου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) και το αγαπημένο σε όλους μας ιστορικό νησί της Ύδρας.

Η εκδήλωση αυτή, που αποτελεί έκφραση υπέρτατου χρέους εκ μέρους των αποφοίτων της Σχολής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2023 στο χώρο του Μνημείου-Ηρώου της Ακαδημίας, στην οποία παρέστησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και αναπληρωτής Πρωτοσύγκελος πατήρ Θεόδωρος Θεοδοσίου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και πρώην Διοικητής της Σχολής κ. Ιωάννης Μπελεγρής ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ύδρας κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, ο επικεφαλής της πρόσφατα εκλεγμένης μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Μανώλης Καραμήτσος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Ε.Ν. Ύδρας και Επίτιμο Μέλος της Λέσχης (απόφοιτος 1998) Πλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας και εκλεκτό μέλος της Λέσχης (απόφοιτος 1989) καπετάν Χρήστος Κοτζιάς, η Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Μαρία Σπηλιοπούλου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κυρία Ντίνα Αδαμοπούλου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Λέσχης, απόφοιτοι της Σχολής διαφόρων ετών μετά συζύγων και φίλων, ως και ευάριθμη αντιπροσωπεία σπουδαστών της Ακαδημίας.

Η εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο, το οποίο τελέστηκε από τον Πανοσιολογιώτατο πατέρα Θεόδωρο Θεοδοσίου και ακολούθησε κατάθεση δάφνινου στεφάνου στο Μνημείο-Ηρώο της Ακαδημίας από τον αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο, Επίτιμο Πρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Ευάγγελο Τσιγκάρη (απόφοιτο 1959). Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο των νεκρών ηρώων συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κυπριακού Αγώνα και η συγκινητική αυτή εκδήλωση μνήμης έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Πανοσιολογιωτάτου πατέρα Θεόδωρου Θεοδοσίου, τόσο εκ μέρους του όσο και εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ, μετά την συγκινητική έκφραση του οποίου, κατευθυνθήκαμε όλοι στο χώρο των Διδακτηρίων όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρόντες συναδέλφους, σπουδαστές, μέλη, φίλες και φίλους του Συλλόγου και της Ακαδημίας και επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση τη μεγάλη σημασία της ετήσιας αυτής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από τον χρόνο της ιδρύσεως της Λέσχης (1975) και αποτελεί απότιση φόρου τιμής και εκπλήρωση βαρύτατου χρέους όλων των αποφοίτων τόσο προς τη μνήμη των νεκρών ηρώων συναδέλφων όσο και προς την ίδια την αγαπημένη σε όλους μας Σχολή. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Δανόπουλο για το εξαιρετικό επίπεδο λειτουργίας της Ακαδημίας, το οποίο τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και από πλευράς εκπαίδευσης κάνει όλους τους αποφοίτους να νοιώθουμε υπερήφανοι διότι αποτελεί πρότυπο εκπαιδευτικής λειτουργίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους του Αντιδημάρχου Ύδρας, πρώην Διοικητού της Ακαδημίας, απόφοιτου της Σχολής (1990) και εκλεκτού φίλου της Λέσχης κ. Ιωάννου Μπελεγρή, ο οποίος κατ’ αρχήν μετέφερε προς όλους τον χαιρετισμό και την αγάπη του Δημάρχου κ. Γεωργίου Κουκουδάκη, που λόγω υπηρεσιακής υποχρέωσης απουσίαζε εκτός Ύδρας, και στη συνέχεια καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης στο αγαπημένο μας ιστορικό νησί, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για τη συγκινητική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Λέσχη κάθε χρόνο και ευχήθηκε όπως η παράδοση αυτή, την οποία αγκαλιάζει και εκτιμά η κοινωνία της Ύδρας, συνεχιστεί χωρίς διακοπή όσο θα υπάρχουν και θα λειτουργούν Ακαδημία και Λέσχη.

Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της Ακαδημίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους συνοδούς των, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί η Ακαδημία με τη Λέσχη των αποφοίτων της Σχολής, αναφέρθηκε στα έργα συντήρησης που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται στους χώρους της Ακαδημίας και έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. Ύδρας χάρη στις ικανότητες, την ευσυνειδησία και την πολύτιμη συνεργασία του Διευθυντού της Σχολής καπετάν Χρήστου Κοτζιά, ως και του λοιπού διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Ακαδημίας. Τέλος έλαβαν τον λόγο ο Διευθυντής της Ακαδημίας καπετάν Χρήστος Κοτζιάς και η Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης Λ.Σ. Μαρία Σπηλιοπούλου, οι οποίοι καλωσόρισαν τους αποφοίτους και τους συνοδούς των στην Ύδρα, επαίνεσαν τη Λέσχη για την πραγματοποίηση κάθε χρόνο της εξαίρετης αυτής εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης υπέρ των αποφοίτων Ηρώων της Σχολής και ευχήθηκαν σε όλους καλή και ευχάριστη διαμονή στο πανέμορφο νησί της Ύδρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε για αναζήτηση τρόπων στενότερης συνεργασίας της Λέσχης με τους σπουδαστές της Ακαδημίας, ο καπετάν Νίκος Τασώνης (απόφοιτος 1963) πρότεινε να κοινοποιείται το ημερολόγιο της Λέσχης, στο οποίο αναφέρονται οι δραστηριότητες της Λέσχης για μια ολόκληρη χρονιά, σε όλους τους σπουδαστές της Ακαδημίας (γύρω στους 120) και κάνοντας την αρχή, ανέλαβε να καλύψει το σχετικό κόστος για το υπό έκδοση ημερολόγιο του 2024 με αντίστοιχη δωρεά προς τη Λέσχη. Ακολούθησαν θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ. της Λέσχης προς τον καπετάν Νίκο Τασώνη για τη γενναιόδωρη προσφορά του και η εκδήλωση συμπληρώθηκε μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα με την απονομή Αναμνηστικών Διπλωμάτων στα παρόντα μέλη της Λέσχης, συμμαθητές της τάξεως 1961-1963, Αθανάσιο Ζεύκη, Νικόλαο Τασώνη, Κωνσταντίνο Χαρτοφύλλη, Γεώργιο Γκίνη, Ιωάννη Τσιγκάρη, Παναγιώτη Κινικλή και Πέτρο Κοντό, εις ανάμνηση του ευτυχούς γεγονότος της συμπλήρωσης 60 ετών από την αποφοίτησή των εκ της Σχολής τον Ιούνιο του 1963.

Η επίσκεψη-προσκύνημα των μελών και φίλων της Λέσχης στην αγαπημένη μας Σχολή και την Ύδρα συνεχίστηκε με ελεύθερο χρόνο για το υπόλοιπο της ημέρας και έκλεισε με δείπνο το βράδυ του Σαββάτου σε γνωστή ταβέρνα της Ύδρας. Μακάρι του χρόνου να ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί την εμπειρία της συγκινητικής αυτής εκδήλωσης με την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των απολεσθέντων συναδέλφων, αποφοίτων της ιστορικής αγαπημένης μας

Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

(Φωτογραφίες : Ελένη Πατρινού & Ελένη Κατσούλη)

Πηγή: https://hydraspoliteia1.blogspot.com


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ