ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

«Αθλητισμός για Παιδιά Δήμου Ύδρας 2024» (04/06/2024)

 

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.), διοργάνωσε στο γήπεδο της Ύδρας την αθλητική εκδήλωση "Αθλητισμός για Παιδιά Δήμου Ύδρας 2024" για μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξάσκηση των παιδιών σε ποικίλες δεξιότητες σταθεροποίησης, μετακίνησης και χειρισμού αντικειμένων, καθώς και στην κιναισθητική διαφοροποίηση στο χώρο/χρόνο, στην ικανότητα ρυθμού, στον προσανατολισμό στο χώρο/χρόνο και στη σύνθετη ικανότητα αντίδρασης. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε κάθε παιδί να συμμετάσχει στο πλαίσιο των δικών του δυνατοτήτων, βιώνοντας θετικές εμπειρίες (αίσθημα επιτυχίας, ανάπτυξη αυτοπεποίθησης) που πιθανότατα θα λειτουργήσουν ως κίνητρο για τη μελλοντική εμπλοκή του σε αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν, τα παιδιά μέσω της συμμετοχής τους σε ανάλογες δραστηριότητες, αναπτύσσουν και κοινωνικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση και η συνεργασία, που οδηγούν στη διαμόρφωση εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην ομάδα Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στα μέλη της και τον Υδραίο αθλητή και καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτη Χαραμή, στις Διευθύντριες και εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Ύδρας, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κκ. Εφραίμ για τη διάθεση του Νοσοκομειακού οχήματος για προληπτική χρήση και στον εθελοντή πυροσβέστη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας κ. Νικόλαο Πλευρίτη για τη μετακίνηση του οχήματος, στην Παιδίατρο κα Σωτηρία Μπαλαμπάνη και στον Ιατρό κ. Νικόλαο Μποέμη από το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας για την παρουσία τους στο χώρο του γηπέδου, στην εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Παιδείας κα Ειρήνη Μπέλεση-Παύλου για τη συνδρομή της στην εκδήλωση, στον κ. Ιωάννη Βούλγαρη για τη δωρεάν μικροφωνική και ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και φυσικά στο Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη για την υποστήριξη της αθλητικής εκδήλωσης «Αθλητισμός για Παιδιά Δήμου Ύδρας 2024» για τους μαθητές/μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ