ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ

 Σας καλοσωρίζουμε στην Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Ύδρας

Presentation:    

Χαιρετισμοί και Παραλαβή Δωρεάς υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας από το Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη (14/06/2024)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 06 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Ύδρας παραβρέθηκε και παρακολούθησε την καλοκαιρινή γιορτή του Β’ Δημοτικού σχολείου Ύδρας στον πολιτιστικό χώρο του ανοιχτού θεάτρου “Μίλτος Σαχτούρης”. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κουκουδάκης ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιρίων του Β΄ Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ύδρας, με συνολικό προϋπολογισμό 780.000 ευρώ.

Στις 11 Ιουνίου 2024, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ύστερα από σχετική εξουσιοδότηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας, Σεβασμιωτάτου κ.κ. Εφραίμ, μετέβη στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα με σκοπό την υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων για την παραλαβή δωρεάς υπέρ του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας, ύψους 168.000 δολαρίων ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη δωρεά προέρχεται από τη διαθήκη του αείμνηστου Υδραίου Ηρακλή Κόντου. Κατά την υπογραφή της δωρεάς, ο Δήμαρχος Ύδρας, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Το Νοσοκομείο της Ύδρας μας αποτελεί το πρώτο “λιμάνι” στην ανάγκη όλων μας. Εύχομαι η αξιέπαινη πράξη του καλού συμπατριώτη μας Ηρακλή Κόντου (Κοτιάδη) να έχει και άλλους μιμητές».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κουκουδάκης παραβρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή του Α΄ Νηπιαγωγείου Ύδρας, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, συνεχάρη τα παιδιά για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τις υπηρεσίες τους στο νησί μας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Α΄ Νηπιαγωγείου με νέο σύγχρονο δάπεδο ασφαλείας, το οποίο αποτελεί μονάχα μία από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Την επόμενη μέρα, στις 12/06/2024, ο Δήμαρχος Ύδρας και η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Μαραγκού υποδέχθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο, μαζί με την Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ύδρας κα Μαρία Κλαδάκη, 18 Ιnfluencers/Content creators, παρουσιάζοντάς τους την Ύδρα ως τουριστικό προορισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Ύδρας παρακολούθησε τη θερινή γιορτή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας και κατά τον χαιρετισμό του επισήμανε ότι η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας 2019 – 2023. Επίσης, πρόσφατα τοποθετήθηκε σκίαση στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Ύδρας θα αναλάβει τη δαπάνη για την προμήθεια επιπλέον δια-δραστικών πινάκων.


Εκ του Δήμου


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ